Desert prajitura Leo

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Noi 2017 | 5161 vizualizari

 

Nu se putea sa trec ziua de azi asa precum gasca prin apa, ca doar n-am multe surori.... ( doar 3 ) de ziua Leontinei m-am gandit sa-i pregatesc o prajitura pe care o sa o mancam cu gandul la ea.....La multi ani, Leo !

 

INGREDIENTE

  • Blat ( m-am inspirat de la Ruxy)
  • 5 oua
  • 5 linguri pline cu zahar
  • 5 linguri de lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr.Oetker
  • un praf de sare
  • 1 lingura de cacao
  • 170 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 30 g unt
  • Crema
  • 1 cutie 397 g DeLatte creme de lapte condensat caramelizat
  • 350 g smantana dulce pentru frisca ( are o consistenta solida)
  • 60 g zahar pudra
  • 100 ml lapte dulce
  • 150 g visine conservate
  • 10 g gelatina
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Leo:

Blat. Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 32 x 24 cm.

Intr-un castron am mixat ouale cu zaharul, sarea si vanilia. Separat am cernut faina, cacaua si am amestecat cu praful de copt. Pe baie de aburi am topit untul si ciocolata. In mixtul de oua am incorporat ciocolata topita mixand bine, apoi am adaugat laptele si ingredientele uscate, am omogenizat si am turnat amestecul in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit, la180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Am lasat blatul sa se raceasca bine.

Crema : Intr-un bol am pus smantana dulce, zaharul si laptele si am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am adaugat caramelul si am omogenizat, apoi am pus visinele taiate marunt si scurse de sirop. Gelatina am hidratat-o cu apa rece si apoi am incalzit-o pe baie de aburi, la final am incorporat-o in crema.

Asamblare. Am imbracat tava in care am copt blatul cu folie alimentara. Blatul racit l-am taiat in asa fel incat sa-l nivelez, a crescut cam neuniform. Am pus blatul in tava, apoi am turnat crema si deasupra am faramitat restul de blat. Am dat tava la rece cca 1-2 ore si apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Leo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

dantes 1

18.11.2017, 06:46

Delicioasa!

Valclaudia 1

10.12.2017, 07:08

La multi ani sarbatoritei! Delicioasa prajitura, vreau si eu......

diaconta 1

10.12.2017, 19:03

Vad ca eu n-am mancat din asta,asa ca am venit acum

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pacatul dulce"